xOx ENERGY MALAYSIA xOx

xOx ENERGY MALAYSIA xOx
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 CINTA DULU VS CINTA SEKARANG

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 5:09 am

Bismillahirrahmanirrahim,,

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,,


CITER PASAL CINTA NI KAN....INGAT LAK WAKTU SKOLAH DULU-DULU .... TIME TU TREND ROCKERS...
SELUAR KETAT... NAK PAKAI PUN SUSAH ...KENA SARUNG PLASTIK DULU...BARU LEH PAKAI SELUAR...KALAU YANG POMPUAN LAK ... KAIN SINGKAT ....MCM MUSIM BANJIR LAK....
BEG SKOLAH ..GUNA BEG IRON MAIDEN ....JAHHHHHHHHHH

KALAU BAB CINTA NI ...MEMANG TAK DINAFIKAN ...SEMUA NYA LAHIR DI ALAM PERSEKOLAHAN.....CINTA MONYET PON LAHIR KAT SEKOLAH ..KOMPOM....DULU-DULU MANA ADA HP NAK CALL DAN SEND MESEG KAT AWEKS.......PUBLIC PHONE PON PAYAH NAK JUMPA....HAHAHHAHAHAH....SO...KENALAH TULIS SURAT ...HABIS BUKU TULIS SEKOLAH TU DI DUNAKAN UNTUK TULIS SURAT CINTA....HAHAHAHHA....SEDAR TAK SEDAR BUKU TULIS NIPIS JE.....KWKWKKWKW.....

DULU MANA ADA KERTAS WANGI NI...SO.... KENALAH BUH BEDAK DALAM SAMPUL SURAT TU....HABIS BEDAK BUKAN KERANA DIPAKAI ..TAPI HABIS KERANA SURAT CINTA JE...DAH SIAP TULIS NAK POS LAK.... HAHAHAHA.....KAWAN KAWAN LAH YG JADI POSMEN TAK BERGAJI UNTUK HANTAR SURAT TU....KWKWKWKKWK

TU CITER DULU-DULU....SEKARANG NI....DUK DALAM JAMBAN PON LEH SEND MESEG KAT AWEKS DAH ....APATAH LAGI YANG ADA CAMFROG NI.....HAHAHAHAHA.....HARI-HARI ...SETIAP MASA LEH JUMPA....JANJI ADA LINE ....TAPI BILA MASUK ROOM LAK DIA DIAMMMMMMMMM JE.....KENAPA ERKKKKK......OOOOOO RUPA RUPA NYER.....DUK DALAM BILIK KECILLLLLLL



APA-APA PUN CINTA....JANJI BAHAGIA KEKAL KE ANAK CUCU.....INSYAALLAH ...AMIN


>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
nieyhaili

avatar

Posts : 61
Join date : 2009-10-08
Age : 39
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: SOAL HATI   Sat Oct 10, 2009 5:26 am


ERM....... ERMMMM...... ERMMMMMMMMMMMMMMMMMM............... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes MUSYKIL NI... ERMMM......... NAK TANYA SKIT LEH TAK.....

ERMMMMMMM... JGN MARAH EK... KOMPIUS JE NI.. NAK CLEAR SKIT PERSOALAN NI....

EHEMM.......

ZIDANE..... ZIDANE NI IDUP ZAMAN APE EK..... UMO BRAPE....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 5:36 am

nieyhaili wrote:

ERM....... ERMMMM...... ERMMMMMMMMMMMMMMMMMM............... MUSYKIL NI... ERMMM......... NAK TANYA SKIT LEH TAK.....

ERMMMMMMM... JGN MARAH EK... KOMPIUS JE NI.. NAK CLEAR SKIT PERSOALAN NI....

EHEMM.......

ZIDANE..... ZIDANE NI IDUP ZAMAN APE EK..... UMO BRAPE....


AAA........AAAAAAAAA......AAAAAAAAAAAAAAAAAA X YAH MUSYKIL ........

HAHAHAHHA;;;;;

SENDIRI FIKIR LAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
ryukx23

avatar

Posts : 54
Join date : 2009-10-08
Age : 27
Location : Tanah Rata,Cameron Highlands

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 5:42 am

haha ap nk jadi

Sabo Jew La Spe terasa Tuh!!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 5:45 am

ryukx23 wrote:
haha ap nk jadi

Sabo Jew La Spe terasa Tuh!!


JAHHHHHHHHH

TAHU TAK APAAAAAAAAAAAAA

JANJI BAHAGIA OKAY...


>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
nieyhaili

avatar

Posts : 61
Join date : 2009-10-08
Age : 39
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: UIIIKKKK   Sat Oct 10, 2009 5:49 am



BG SAPE2 TERASA TU... WAT LA MCM ORG TERASA YE... TOLONG LA.... CIAN KAT ZIDANE TU... PERAH OTAK NAK KUAR IDEA......

POYO PUN BIAR ADA LIMIT....... HORMATI WARGA EMAS.........
Back to top Go down
View user profile
ryukx23

avatar

Posts : 54
Join date : 2009-10-08
Age : 27
Location : Tanah Rata,Cameron Highlands

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 5:52 am

[b]Uikss bkn td ayah nk tido ka.......ish2x Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 6:02 am

nieyhaili wrote:


BG SAPE2 TERASA TU... WAT LA MCM ORG TERASA YE... TOLONG LA.... CIAN KAT ZIDANE TU... PERAH OTAK NAK KUAR IDEA......

POYO PUN BIAR ADA LIMIT....... HORMATI WARGA EMAS.........


JAHHHHHHHHHHHH

DASATTTT UNGKAPAN NI

BIKIN PANAS NIIII


PERTANYAAN .....>>>> SIAPA YANG POYO <<<<<


>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
nieyhaili

avatar

Posts : 61
Join date : 2009-10-08
Age : 39
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: NieyhailiCute   Sat Oct 10, 2009 7:15 am

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes YG POYO TU NGAKU LA WEIIII............. CIAN KAT WARGA MAS... nasib baik niey cute... kalo x.... kompom....
Back to top Go down
View user profile
wan_xblue

avatar

Posts : 14
Join date : 2009-10-08
Age : 32
Location : KELANTAN

PostSubject: Tak pernah bercinta   Sat Oct 10, 2009 9:36 am

hahahaha,,gelak je wan baca post ni,,hahahha,,tapi kan wan bukan xmahu bercinta tapi,,entah rasa masa macam tak sesuai lah,,nak bercintapun kena prepare lu kena baca syarat n peraturan dia,,kalau ditakdirkan bercinta nak bercinta sampai ke gerbang perkahwinan and kalau leh tak nak dah bidadari syurga,,nak ISTERI wan je,,huhu,,baru best,,tengok kawan-kawan kat sekolah dulu,,main couple-couple pas tu tak jadi,,so wan banyak belajar dari pengalaman lepas-lepas,,tengok ah lepas abes belajar ni kot,,mak n ayah pun da semakin tua nanti tak sempat nak tengok cucu lak,,kena berusaha ni,,doa banyak-banyak n usaha lagi,,nak share lah,,kawan wan bagi ni,,dia pompuan,,doktor gigi,,best ni,,kkkkkkkkk

Cinta Ibarat Kupu-kupu,
Makin kau kejar,
Makin ia menghindar,
Tapi,
Bila kau biarkan ia terbang,
Ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.

Cinta mampu membahagiakanmu,
Tapi,
Sering pula ia menyakiti,
Tapi,
Cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada yang layak menerima


ahhahah,,penuh dengan makna,,bila wan baca rasa segan da kat dia,,sampai sekarang ngah mencari-cari solution,,arap orang pengalaman macam BRO ZIDANE ngan AKAK NIEY leh bantu,,kkkkkkkkkkkk

Sekian dari saya,


๑۩۞۩๑ ..:: WaN dah TaK BluE ::.. ๑۩۞۩๑
Back to top Go down
View user profile http://www.mppusmkk.blogspot.com
ann3star

avatar

Posts : 36
Join date : 2009-10-09
Age : 31
Location : melaka for the tyme being

PostSubject: huhuhuhuu   Sat Oct 10, 2009 10:18 am

wan_xblue wrote:
hahahaha,,gelak je wan baca post ni,,hahahha,,tapi kan wan bukan xmahu bercinta tapi,,entah rasa masa macam tak sesuai lah,,nak bercintapun kena prepare lu kena baca syarat n peraturan dia,,kalau ditakdirkan bercinta nak bercinta sampai ke gerbang perkahwinan and kalau leh tak nak dah bidadari syurga,,nak ISTERI wan je,,huhu,,baru best,,tengok kawan-kawan kat sekolah dulu,,main couple-couple pas tu tak jadi,,so wan banyak belajar dari pengalaman lepas-lepas,,tengok ah lepas abes belajar ni kot,,mak n ayah pun da semakin tua nanti tak sempat nak tengok cucu lak,,kena berusaha ni,,doa banyak-banyak n usaha lagi,,nak share lah,,kawan wan bagi ni,,dia pompuan,,doktor gigi,,best ni,,kkkkkkkkk

Cinta Ibarat Kupu-kupu,
Makin kau kejar,
Makin ia menghindar,
Tapi,
Bila kau biarkan ia terbang,
Ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.

Cinta mampu membahagiakanmu,
Tapi,
Sering pula ia menyakiti,
Tapi,
Cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada yang layak menerima

ahhahah,,penuh dengan makna,,bila wan baca rasa segan da kat dia,,sampai sekarang ngah mencari-cari solution,,arap orang pengalaman macam BRO ZIDANE ngan akak NIEY leh bantu,,kkkkkkkkkkkk

Sekian dari saya,

๑۩۞۩๑ ..:: WaN dah TaK BluE ::.. ๑۩۞۩๑




ungkapan yg abg wan dapat ni memeng betul....tp....
cinta perlu ade kepahitan atau kesakitan....
baru kite akan raser kemanisannyer...
dan dengan melaluli kesakitan...
baru la kiter belajar menghargai....



neway...law abg wan nk mnta pengalaman ngan ayah...ann setuju la (walau berbeza zaman) tp ngan kak niey????
xpayah la (buang karan jer tnyer kak niey tu....poyo je lebih)...
Back to top Go down
View user profile
wan_xblue

avatar

Posts : 14
Join date : 2009-10-08
Age : 32
Location : KELANTAN

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 10:26 am

ann3star wrote:
wan_xblue wrote:
hahahaha,,gelak je wan baca post ni,,hahahha,,tapi kan wan bukan xmahu bercinta tapi,,entah rasa masa macam tak sesuai lah,,nak bercintapun kena prepare lu kena baca syarat n peraturan dia,,kalau ditakdirkan bercinta nak bercinta sampai ke gerbang perkahwinan and kalau leh tak nak dah bidadari syurga,,nak ISTERI wan je,,huhu,,baru best,,tengok kawan-kawan kat sekolah dulu,,main couple-couple pas tu tak jadi,,so wan banyak belajar dari pengalaman lepas-lepas,,tengok ah lepas abes belajar ni kot,,mak n ayah pun da semakin tua nanti tak sempat nak tengok cucu lak,,kena berusaha ni,,doa banyak-banyak n usaha lagi,,nak share lah,,kawan wan bagi ni,,dia pompuan,,doktor gigi,,best ni,,kkkkkkkkk

Cinta Ibarat Kupu-kupu,
Makin kau kejar,
Makin ia menghindar,
Tapi,
Bila kau biarkan ia terbang,
Ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga.

Cinta mampu membahagiakanmu,
Tapi,
Sering pula ia menyakiti,
Tapi,
Cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada yang layak menerima

ahhahah,,penuh dengan makna,,bila wan baca rasa segan da kat dia,,sampai sekarang ngah mencari-cari solution,,arap orang pengalaman macam BRO ZIDANE ngan akak NIEY leh bantu,,kkkkkkkkkkkk

Sekian dari saya,

๑۩۞۩๑ ..:: WaN dah TaK BluE ::.. ๑۩۞۩๑




ungkapan yg abg wan dapat ni memeng betul....tp....
cinta perlu ade kepahitan atau kesakitan....
baru kite akan raser kemanisannyer...
dan dengan melaluli kesakitan...
baru la kiter belajar menghargai....


neway...law abg wan nk mnta pengalaman ngan ayah...ann setuju la (walau berbeza zaman) tp ngan kak niey????
xpayah la (buang karan jer tnyer kak niey tu....poyo je lebih)...
Razz Razz

hahahha,,poyo ke ann,,hahahha,,kak niey tu kan dia sangat beik hati,,hahaha,,dia banyak bagi semangat kat abg wan,,hahahha,,tapi bab-bab bercinta ni betul gak kan baik tanya BRO ZIDANE,,akak niey pun tak kawen lagi,,sama lah ngan abg wan,,tapi VETERAN sikit ah,,hahhaha,,kak niey kan in a relationship,,tul tak akak??
Back to top Go down
View user profile http://www.mppusmkk.blogspot.com
ann3star

avatar

Posts : 36
Join date : 2009-10-09
Age : 31
Location : melaka for the tyme being

PostSubject: veteren sikit???   Sat Oct 10, 2009 10:30 am

wkwkwkwkwkwkwkwkw
kak niey veteren sikit dr abg wan????

contoh2 veteren sikit.....
achot ngan abg wan...
abg wan ngan ann...
ann ngan sya...
sya ngan dyra....

tp law kak niey ngan abg wan......
tu bukan veteren sikit!!!!!!
tu memg TUA dr abg wan....
hehehehehheeheh

betul x kak niey????
Back to top Go down
View user profile
nieyhaili

avatar

Posts : 61
Join date : 2009-10-08
Age : 39
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: VETERAN   Sat Oct 10, 2009 3:53 pm

ANN3 Evil or Very Mad


CONTOH NYATA VETERAN DLM ENERGY MALAYSIA >>> ZIDANE

CONTOH NYATA CUTE TERAMAT SANGAT DLM ENERGY MALAYSIA >>> NIEYHAILI

BG RAKAN2, SEMOGA DPT BASUH OTAK TU DAN PATERIKAN KALIMAH DI ATAS ERAT2 KAT MODULA OBLANGATA TU... BIAR XLEH LUPA SAMPAI BILA2...

BUAT WAN,

I love you >> XYAH CARI... IA AKAN DATANG TANPA D UNDANG.. TANPA DI SEDARI..

Like a Star @ heaven TAK KIRA ZAMAN BATU KE... ZAMAN POP YEH YEH KE... ZAMAN ZIDANE KE.. ZAMAN ICT KE... CINTA TETAP CINTA.. TAK KAN BERUBAH WALAU SEDIKITPUN.. MALAH CINTA YG MERUBAH DIRI SESEORANG KEPADA YG LEBIH BAIK ATAU PUN KEPADA YG LEBIH BURUK.

SEPERTI NIEY SLALU KATA.... HATI MEMAIN PERANAN YG PENTING DLM SEMUA PERKARA YG KITA BUAT...
CINTA >> THE ESSENCE OF HEART..

The couple that fights the most is the one most in love... it shows they care enough to notice the other one screwed up and care enough to mention it to the person so they can fix it. When you stop fighting it means you stopped caring.


NOTE:
NEVER DO THIS >>>> Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!
Back to top Go down
View user profile
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 4:56 pm

nieyhaili wrote:
ANN3 Evil or Very Mad


CONTOH NYATA VETERAN DLM ENERGY MALAYSIA >>> ZIDANE

CONTOH NYATA CUTE TERAMAT SANGAT DLM ENERGY MALAYSIA >>> NIEYHAILI

BG RAKAN2, SEMOGA DPT BASUH OTAK TU DAN PATERIKAN KALIMAH DI ATAS ERAT2 KAT MODULA OBLANGATA TU... BIAR XLEH LUPA SAMPAI BILA2...

BUAT WAN,

I love you >> XYAH CARI... IA AKAN DATANG TANPA D UNDANG.. TANPA DI SEDARI..

Like a Star @ heaven TAK KIRA ZAMAN BATU KE... ZAMAN POP YEH YEH KE... ZAMAN ZIDANE KE.. ZAMAN ICT KE... CINTA TETAP CINTA.. TAK KAN BERUBAH WALAU SEDIKITPUN.. MALAH CINTA YG MERUBAH DIRI SESEORANG KEPADA YG LEBIH BAIK ATAU PUN KEPADA YG LEBIH BURUK.

SEPERTI NIEY SLALU KATA.... HATI MEMAIN PERANAN YG PENTING DLM SEMUA PERKARA YG KITA BUAT...
CINTA >> THE ESSENCE OF HEART..

The couple that fights the most is the one most in love... it shows they care enough to notice the other one screwed up and care enough to mention it to the person so they can fix it. When you stop fighting it means you stopped caring.


NOTE:
NEVER DO THIS >>>> Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!




Ayat Xleh Terima langsung
CONTOH NYATA CUTE TERAMAT SANGAT DLM ENERGY MALAYSIA >>> NIEYHAILI[color=red]
Back to top Go down
View user profile
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: cinta: lain dahulu lain sekarang   Sat Oct 10, 2009 5:10 pm

Back to top Go down
View user profile
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: 10 resipi rahsia cinta   Sat Oct 10, 2009 5:12 pm

.: 10 RESIPI RAHSIA CINTA :.
Januari 24, 2008 oleh ayatayatcinta


1. Kekuatan berfikir

Cinta bermula dari fikiran kita. Berfikir tentang pasangan ideal
yang ingin kamu kenali akan membantu kamu mengenali dia, ketika kamu
akhirnya bertemu dengan orang yang tepat tersebut.

2. Kekuatan untuk menghormati

Kamu tidak mampu mencintai seseorang atau apasaja kalau kamu tidak
menghormati mereka. Orang pertama yang patut kamu hormati ialah
dirimu sendiri. Untuk mulai menghormati diri sendiri, kita patut
bertanya pada diri sendiri “apa yang aku hormati dalam diriku?”.
Untuk mendapat perasaan hormat dari orang lain, bahkan dari orang
yang kamu tidak suka, kita patut bertanya pada diri sendiri.”apa
yang aku hormati dalam diri mereka?”.

3. Kekuatan untuk memberi

Jika kamu mahu menerima cinta, kamu harus mampu memberikannya
terlebih dahulu. Makin banyak cinta kamu beri, makin banyak yang
akan kamu terima. Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus
pada dirimu sendiri. Belajarlah untuk melakukan berbagai macam
kebaikan. Formula rahsia untuk meciptakan hubungan yang ceria,penuh
cinta,dan abadi adalah dengan selalu berfikir “Apa yang dapat aku
beri?”dan bukan Apa yang akan aku dapat?”.

4. Kekuatan persahabatan

Untuk mencari cinta sejati,kamu mesti mencari sahabat sejati
terlebih dahulu. Cinta bukan bererti mata kalian saling
berpandangan, tapi lebih bererti
bersama – sama melihat ke satu tujuan. Untuk mencintai seseorang
seutuhnya, kamu harus mencintai keperibadiannya, bukan fizikalnya.
Persahabatan
adalah tanah dimana benih cinta dapat tumbuh. Jika kamu ingin
membawa cinta ke suatu hubungan, kamu harus menciptakan persahabatan
terlebih dahulu.

5. Kekuatan dari sentuhan

Sentuhan adalah salah satu ekspresi cinta yang paling kuat,
menghancurkan dinding pemisah dan menyatukan suatu hubungan.
Sentuhan membuat kita lebih dapat merasakan getaran cinta yang
sebenarnya.Tetapi agama Islam melarang kita bersentuh-sentuhan
tatkala bercinta, kekuatan ini difokuskan kepada suami isteri..

6. Kekuatan untuk melepaskan

“Jika kamu mencintai seseorang, bebaskanlah dia. Jika dia kembali
kepadamu,maka dia adalah milikmu. Jika tidak, maka dia tidak akan
pernah jadi milikmu”. Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang
perlukan ruang untuk dirinya sendiri. Jika kita mahu belajar untuk
mencintai, pertama kita harus belajar
untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan
hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan
ego. “Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak
akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi
hidupku”.

7. Kekuatan dalam komunikasi

Ketika kita belajar untuk berkomunikasi secara terbuka dan jujur,
hidup lalu berubah. Mencintai seseorang bererti berkomunikasi
dengannya. Biarkan orang yang kamu cintai tahu bahawa kamu mencintai
dan menghargainya. Jangan pernah takut untuk mengucapkan 3 kata
magik : “Aku cinta kamu”. Jangan pernah melewatkan kesempatan untuk
mengucapkan itu kepadanya. Selalu tinggalkan orang yang kamu cintai
dengan kata – kata mesra, kerana ia mungkin boleh jadi hari terakhir
kamu melihatnya. Contohnya, jika kamu akan mati tapi diberi
kesempatan untuk menelefon orang yang kamu cinta, siapa yang akan
kamu telefon, apa yang akan kamu katakan…dan sekarang…kenapa kamu
menunggu?

8. Kekuatan dari komitmen

Jika kamu ingin mendapatkan cinta yang berlimpah, kamu harus mampu
menciptakan komitmen, dan komitmen tersebut akan tercermin dalam
fikiran dan tindakanmu. Komitmen adalah ujian cinta yang sejati.
Jika kamu ingin memiliki hubungan yang penuh cinta, kamu harus setia
dengan hubunganmu itu. Ketika kamu terikat komitmen pada seseorang,
berhenti mencintainya bukan merupakan pilihan. Komitmenlah yang
membezakan antara hubungan yang mudah hancur, dengan hubungan yang
kuat.

9. Kekuatan semangat.

Semangat, membakar cinta dan membiarkan cinta tetap hidup. Semangat
yang terus berkobar, bukan hanya datang dari daya tarik fizikal,
tapi datang dari komitmen yang dalam, kemahuan, dan rasa saling
tertarik. Semangat dapat diciptakan kembali dengan cara membayangkan
saat indah di masa lalu dengannya. Spontan dan kejutan dapat
menciptakan semangat cinta. Pokok dari cinta dan kegembiraan selalu
sama yang harus kita lakukan adalah mengisi hari – hari kita dengan
penuh semangat.

10. Kekuatan dari rasa percaya

Rasa percaya selalu menjadi komponen penting dalam suatu hubungan.
Tanpa rasa percaya, seseorang bisa menjadi curiga, cemas, dan takut
dan orang lain akan merasa terperangkap dan secara emosional menjadi
tertekan. Kamu tidak boleh mencintai seseorang secara utuh
sehinggalah kamu mempercayainya secara utuh pula. Bersikaplah
seakan – akan hubunganmu dengan orang yang kamu cintai tidak akan
berakhir. Salah satu cara untuk mengetahui apakah seseorang itu
benar – benar untuk kamu, tanyakanlah pada dirimu sendiri “Apakah
aku benar – benar mempercayainya sepenuh hati ?” jika jawapannya
adalah “tidak”, maka kamu harus berfikir dengan mendalam sebelum
kamu membuat komitmen yang lebih jauh dengannya.
Back to top Go down
View user profile
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: Memelihara Cinta   Sat Oct 10, 2009 5:15 pm

.: MEMELIHARA CINTA :.
Disember 11, 2007 oleh ayatayatcinta


Cinta bukanlah daripada kata-kata tetapi segumpal keinginan yang diberikan kepada hati yang memerlukan

CINTAILAH seseorang itu atas dasar siapa dirinya sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Malah, kisah lampau yang berlaku tidak perlu diungkit lagi sekiranya hati benar-benar menyintai dirinya.

Sememangnya hidup bercinta dan untuk dicintai amat mudah, tetapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai sukar diperoleh. Ikuti tip bagi memelihara cinta sejati.

1. Pilih pasangan yang sesuai

Janganlah sesekali jatuh cinta dengan seseorang yang sangat berpotensi. Wang dan rupa bukannya penyuntik cinta sejati. Terlalu banyak pasangan memilih teman hidup yang sebegini dengan harapan mereka berpeluang menikmati segalanya.

Secara jujur, tanyalah pada diri sendiri: “Dapatkah aku mencintai dia dengan cara yang sebenarnya tanpa harapan untuk berubah?” Jika tidak, buatlah keputusan untuk cari yang lain.

2. Jangan terburu-buru

Jangan menurut kehendak nafsu seks. Pasangan yang melakukan hubungan seksual akan mencipta suatu keintiman yang salah dan boleh menuju ke arah kekecewaan.

3. Percaya akan kelemahannya

Jangan mengabaikan keputusan untuk memiliki sesuatu hubungan atau perkara yang diingininya. Misalnya, jika pasangan membuat suatu penyataan seperti, ’saya tidak melaksanakan komitmen dengan baik,” percayalah dia.

Anda seharusnya tanya pada diri sendiri; ‘adakah dia sudah bersdia menghabiskan waktu untuk aku atau semata-mata untuk hobinya kemudian baru mengingati aku.’

4. Tutup mulut

Jangan cuba menceritakan tentang keburukan atau kelemahan pasangan kepada rakan. Bertanggung jawab dalam mengungkap perasaan anda terhadapnya dan saling merahsiakan antara satu sama lain. Cara sebegini dapat mengelakkan daripada berlakunya sesuatu konflik dan hubungan emosional anda berdua.

5. Terima seadanya

Terima pasangan dengan niat hati yang ikhlas. BUkan hanya sewaktu bercinta, pada awal perkahwinan dan sewaktu berbulan madu, tetapi amalkan date night sekali seminggu.

6. Jadi pemerhati

Bersikap pemerhati terhadap pasangan. Cuba memerhati dan memahami tingkah laku dan pemikirannya. Paling penting, sentiasa mengambil berat setiap apa yang berlaku. Ini mengelakkan daripada pasangan berani menipu dan cuba melakukan sesuatu di luar jangkaan.

7. Buktikan siapa diri anda

Fokus pada setiap perkara yang anda gemari dan tidak daripada pasangan, serta cuba berbincang cara bagaimana menyelesaikan masalah tersebut berdua.

8. Mr . Right kembali

Sedang asyik bercinta, orang yang pernah berpaut di hati anda suatu masa dahulu, tiba-tiba muncul di hadapan. Bagi anda yang menghadapi masalah sebegini, adalah suatu perkara sukar untuk diselesaikan, bukan?

Perasaan buntu dan bercelaru tentunya datang dan memaksa diri membuat keputusan. Buat keputusan agar tidak menyintainya lagi. Lupakan segala sejarah silam dengan memulakan kehidupan dan cinta baru.

9. Bukan perigi cari timba


Anda tidak pernah merakan bahawa cinta sejati seperti objek yang keras atau seolah-olah berke! lakuan syok sendiri. Malah, anda haruslah sama-sama berinteraksi dan berbincang terhadap apa yang berlaku dalam perhubungan.

10. Hargailah diri sendiri dan pasangan


Hubungan yang sihat akan meningkatkan penghargaan diri dan pasangan. Untuk memperoleh hubungan yang lebih harmoni, setiap pasangan perlu menghargai diri sendiri dengan cuba mengungkapkan kata-kata romantis atau lakukan sesuatu kejutan terhadap dirinya
Back to top Go down
View user profile
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: Cinta dan Perkahwinan   Sat Oct 10, 2009 5:16 pm

Cinta dan perkahwinan berkait rapat seperti kiambang berpaut. Kalau kiambang dipisahkan mereka pasti berpaut kembali. Cinta dan perkahwinan berkait rapat untuk membina sebuah mahligai yang indah. Sesungguhnya tak kenal maka tak cinta. Jangan jadi alasan untuk mengelaknya. Hmm teringat perihal kata orang orang dulu dulu…nikah dulu baru bercinta. Tapi soalnya zaman sekarang, pendapatnya jauh berbeza. Kita perlu berkenalan dahulu barulah boleh menuju ke gerbang perkahwinan. Bukan apa…. kebanyak suka berahsia.. sudah kahwin mengaku bujang.. tup tup tup…
meletup..Ah. ..dah kahwin..ada ada nak empat?? lagi satu paling mengejutkan. .. Terperanjat beruk terlanggar monyet.. nak jadikan bini no 4. Siapa nak jawap tu??.. bagi yang buta hati dan perasaan ..terus terima… kerana cinta ..tidak pandang masa depan.. bila dah terkena .. sudah terantuk baru nak menadah. Menangis pun tidak berlagu. Bagaimana dia pernah lukakan isterinya.. begitu dia akan lukakan hati anda seterusnya. Ada pula berkata seperti tidak bersalah..Lelaki lebih banyak sekarang ni, tak salah kalau berpoligami dan berkongsi kasih. Oh No! macam satu kerja gila gitu. Apa perasaan anda jika berkata begitu.. lainlah si isteri begitu rela hati datang meminang pada anda untuk dijadikan madu. Seperti ada sebuah novel Madu Pilihan. ada pula tidak kira isteri orang atau suami orang…tunang orang atau matair orang sibuk nak rapat rapatkan diri.. maksudnya… jadikan diri sebagai orang ketiga or best man/women win. Tak baikkan macam itu… hish. Yang sudah berumahtangga jadi hantu nets sibuk cari spare tyre…mula mula kawan lama lama bertukar perasaan… sampai bercerai berai……. …subhanallah apa nak jadi…hargailah rumahtangga anda.. jagalah sebaiknya.. bersyukur apa yang ada.. alam siber ni memang indah indah belaka kalau dah terjadi satu hal.. nanti menangis tidak berlagu…susahkang ……… .

yang pertama niat hendak berkawan boleh tapi jangan sampai terlampau batas sehingga maruah tergadai
jangan ambil hak orang..suami orang atau isteri orang… jangan sekali kali main api… nanti termakan diri… carilah yang benar benar baik dan single…itupun seribu dalam satu boleh dipercayai. Bagi kaum hawa jangan ingat … lelaki kurang..suami atau tunang atau hak orang kita kebas juga… kasihanilah mereka… Kalau hari ini lelaki itu boleh buat demikian pada pasangan mereka .. nanti terkena pada diri kita.. like karma gitu.
jangan sekali kali mengambil kesempatan yang ada. sehingga sanggup melakukan apa sahaja kerana kepentingan diri sendiri.
sebagai wanita… kita harus menjaga diri dan akhlak kita jangan sampai tercemar. sekali tercemar..sampai mati di sebut.
fikirlah sendiri baik buruknya dalam kehidupan ya.. nak bahagia dunia akhirat….. jadilah wanita mithali.. wanita penghuni surga. banyakkan ilmu dan banyakkan pendekatan padaNya yang satu.. didiklah anak anak menjadi anak yang soleh dan solehah insyaallah mudah mudahan di yaumil masyar tak disoal nanti amin amin amin ya rabbal alamin
Dalam pengertian cinta dan perkahwinan perlulah dianggap perlu dalam kehidupan yang seharusnya kita lalui akan datang. Komunikasi, tolenrasi, saling memahami, saling dihargai, bertukar fikiran dll perlu dalam rumahtangga. Janganlah satu ke timur seorang ke selatan. Saling memerlukan itu penting. Tanpa cinta dan pengorbanan hancurnya sebuah istana. Carilah orang yang boleh menghargai kita sebagai wanita jangan cari yang kaki
pukul dan kaki buli. Nanti teraniaya sepanjang zaman. Carilah yang bertanggungjawap. Jangan kita saja yang bertanggungjawap tapi dia tidak. Kurangkan rasa cemburu, just neutral. Cemburu ada batasannya jangan sampai bunuh bunuh dan sepak terajang. Masalah bukan boleh selesaikan dengan kekasaran. Nanti ada yang masuk hospital dan berkurung dalam rumah gedung batu makan tanggung duduk bercanggung.

Akhirkata Hargai cinta anda.. kalau miliki cinta yang terbaik, jangan sekali kali melepaskannya. .nanti menyesal tak sudah.~Aiscrewz~
Back to top Go down
View user profile
mubinbee



Posts : 8
Join date : 2009-10-08
Age : 24
Location : kajang,kuala lumpur...

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 6:14 pm

Admin wrote:
Bismillahirrahmanirrahim,,

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,,


CITER PASAL CINTA NI KAN....INGAT LAK WAKTU SKOLAH DULU-DULU .... TIME TU TREND ROCKERS...
SELUAR KETAT... NAK PAKAI PUN SUSAH ...KENA SARUNG PLASTIK DULU...BARU LEH PAKAI SELUAR...KALAU YANG POMPUAN LAK ... KAIN SINGKAT ....MCM MUSIM BANJIR LAK....
BEG SKOLAH ..GUNA BEG IRON MAIDEN ....JAHHHHHHHHHH

KALAU BAB CINTA NI ...MEMANG TAK DINAFIKAN ...SEMUA NYA LAHIR DI ALAM PERSEKOLAHAN.....CINTA MONYET PON LAHIR KAT SEKOLAH ..KOMPOM....DULU-DULU MANA ADA HP NAK CALL DAN SEND MESEG KAT AWEKS.......PUBLIC PHONE PON PAYAH NAK JUMPA....HAHAHHAHAHAH....SO...KENALAH TULIS SURAT ...HABIS BUKU TULIS SEKOLAH TU DI DUNAKAN UNTUK TULIS SURAT CINTA....HAHAHAHHA....SEDAR TAK SEDAR BUKU TULIS NIPIS JE.....KWKWKKWKW.....

DULU MANA ADA KERTAS WANGI NI...SO.... KENALAH BUH BEDAK DALAM SAMPUL SURAT TU....HABIS BEDAK BUKAN KERANA DIPAKAI ..TAPI HABIS KERANA SURAT CINTA JE...DAH SIAP TULIS NAK POS LAK.... HAHAHAHA.....KAWAN KAWAN LAH YG JADI POSMEN TAK BERGAJI UNTUK HANTAR SURAT TU....KWKWKWKKWK

TU CITER DULU-DULU....SEKARANG NI....DUK DALAM JAMBAN PON LEH SEND MESEG KAT AWEKS DAH ....APATAH LAGI YANG ADA CAMFROG NI.....HAHAHAHAHA.....HARI-HARI ...SETIAP MASA LEH JUMPA....JANJI ADA LINE ....TAPI BILA MASUK ROOM LAK DIA DIAMMMMMMMMM JE.....KENAPA ERKKKKK......OOOOOO RUPA RUPA NYER.....DUK DALAM BILIK KECILLLLLLL



APA-APA PUN CINTA....JANJI BAHAGIA KEKAL KE ANAK CUCU.....INSYAALLAH ...AMIN


>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<











ayat x leh blaaaaaaaaaa
hahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahah...............
Back to top Go down
View user profile
mubinbee



Posts : 8
Join date : 2009-10-08
Age : 24
Location : kajang,kuala lumpur...

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 6:21 pm

setiap-tiap manusia ader perasaan cinta yewww.....
ader yang bujang samapai ke tua....
ader yang bujang kahwin awal....
jadi kepada nieyhaili kahwin laaa awal yerrr Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 9:07 pm

nieyhaili wrote:
ANN3

CONTOH NYATA VETERAN DLM ENERGY MALAYSIA >>> ZIDANE
CONTOH NYATA CUTE TERAMAT SANGAT DLM ENERGY MALAYSIA >>> NIEYHAILI
BG RAKAN2, SEMOGA DPT BASUH OTAK TU DAN PATERIKAN KALIMAH DI ATAS ERAT2 KAT MODULA OBLANGATA TU... BIAR XLEH LUPA SAMPAI BILA2...
BUAT WAN,

>> XYAH CARI... IA AKAN DATANG TANPA D UNDANG.. TANPA DI SEDARI..
TAK KIRA ZAMAN BATU KE... ZAMAN POP YEH YEH KE... ZAMAN ZIDANE KE.. ZAMAN ICT KE... CINTA TETAP CINTA.. TAK KAN BERUBAH WALAU SEDIKITPUN.. MALAH CINTA YG MERUBAH DIRI SESEORANG KEPADA YG LEBIH BAIK ATAU PUN KEPADA YG LEBIH BURUK.
SEPERTI NIEY SLALU KATA.... HATI MEMAIN PERANAN YG PENTING DLM SEMUA PERKARA YG KITA BUAT...
CINTA >> THE ESSENCE OF HEART..
The couple that fights the most is the one most in love... it shows they care enough to notice the other one screwed up and care enough to mention it to the person so they can fix it. When you stop fighting it means you stopped caring.

NOTE:
NEVER DO THIS >>>> Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!

JAHHHHHHHH
MARAH TUL SI MINAH SIBU NI NGAN SOAL CINTA NI
CAMNER ......NAK JUMPA CINTAAAA
DAH 24 JAM DALAM CF JEEEEEEEE

HAHAHAHHAHAHAH

>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
nieyhaili

avatar

Posts : 61
Join date : 2009-10-08
Age : 39
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 9:10 pm

kan dh cakap cinta xyah cari . degil tul................. bukan marah ar... benda tu bukan boleh rancang... kalo ati xnak... encem cam mane skali pun ati ttp xcinta.... kalo ati dh cinta...... koma pun leh jatuh cinta .... tau tak......
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 66
Join date : 2009-10-08
Age : 44
Location : KUANTAN, PAHANG, MALAYSIA

PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   Sat Oct 10, 2009 9:15 pm

nieyhaili wrote:
kan dh cakap cinta xyah cari . degil tul................. bukan marah ar... benda tu bukan boleh rancang... kalo ati xnak... encem cam mane skali pun ati ttp xcinta.... kalo ati dh cinta...... koma pun leh jatuh cinta .... tau tak......


jahhhhh

kwkwkwkwk


PANASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS


>>>^^^B3 G00D C4MFR0GER^^^<<<
Back to top Go down
View user profile http://energy-malaysia-chat.forumotion.net
ann3star

avatar

Posts : 36
Join date : 2009-10-09
Age : 31
Location : melaka for the tyme being

PostSubject: xpandai menghargai....   Sat Oct 10, 2009 9:42 pm

kenape erk????
ann selalu tgk.....

ad gurl yg dapat guyz baik(almost perfect)....
tp die xtaw nk hargai jejaka idaman tu...

guyz yg dapat gurl baik plak...
xpandai nk jaga ati gurl tu...

ade gurl yg jas nak men2...tp ade guyz yg betul2 suka dan sayangkan die...

ade gak guyz mempermainkan gurl yg sayangkan die....




kenaper manusia xpernah puas dengan aper yg ade???

kenape mesti cari lain sedangkan yg depan mate dah ade???

erm....

kenaper terlalu susah untuk mendapat kesetiaan dan kejujuran??? Razz

kenaper??? kenaper??? kenaper???


aper sebenarnyer yg dicari oleh seorg perempuan dalam diri lelaki???

dan aper sebenarnyer yg dicari oleh seorg lelaki???

No Suspect Neutral
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: CINTA DULU VS CINTA SEKARANG   

Back to top Go down
 
CINTA DULU VS CINTA SEKARANG
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
xOx ENERGY MALAYSIA xOx :: Your first category :: SELAMAT DATANG ...SALAM KENALLLL .....-
Jump to: