xOx ENERGY MALAYSIA xOx

xOx ENERGY MALAYSIA xOx
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 :: Apa nak buat kat rumah MERTUA; Bila dah kahwin nanti??

Go down 
AuthorMessage
wan_xblue

avatar

Posts : 14
Join date : 2009-10-08
Age : 32
Location : KELANTAN

PostSubject: :: Apa nak buat kat rumah MERTUA; Bila dah kahwin nanti??   Tue Oct 13, 2009 11:53 am

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mengulas mengenai perihal perkahwinan ini, Saya rasa terpanggil untuk berkongsi satu pengalaman melalui pemerhatian saya mengenai hubungan antara menantu dan mertua. Mungkin boleh dikongsi dan dijadikan tauladan bagi yang ingin menempuh gerbang perkahwinan nanti.

Pada pendapat saya

1. Bawa lah mertua jalan-jalan kat mana-mana dan belanja makan sebagai tanda mesra dan kasihnya kita kepada meraka
*(ajak pegi umah kita ke,,pantai ke,,tasik ke)

2. Kalau ada masa bawalah buah tangan kat mereka, hadiah ke,,bukan selalu pun balik
*(hantu CF bawaklah PRO code,,hhaha,,adiah kat mertua)

3. Yang hantu CF tu tak yah online lah,,hahahha,,off jek cheers
*(takyah bawak laptop ngan beruk band,,tinggal je kat kampung)

4. Isteri rajin-rajinlah pergi dapur,,masak tuk mertua,,basuh pinggan,,basuh baju,,jemur baju,,lagi baik dari duk dalam bilik je
*(yang ni serius,,ari tu suh amah cuti lah,,semua kita yang buat)

5. Suami pula, biasanya kat kampung bila ada kenduri dia akan gotong royong siapkan makanan,,so suami pegi lah sekali bawak pisau potong daging sama-sama ngan orang kampung
*(Selalu je bagi alasan,,lagi satu bila orang ajak tahlil,,liat je menantu)

6. Kalu boleh jangan duk dalam bilik lama sangat,,kuluarlah cakap-cakap ngan mertua
*(sosial lah skit,,ni bila dapat anak dia buat sombong lak,,dulu bukan main,,hahhah)

7. Biasanya gak lah,,apa yang saya tengok,,mertua je pergi surau,,menantu duk dalam bilik,,tak elok kan,,tak salah belajar,,ikutlah sekali,,betulkan niat
*(ikut lah,,offer naik mercedes kita ke,,bukan selalupun mercedes parking kat suraukan)

8. Jaga perwatakan depan mertua,,terutamanya bila bercakap dan bergaul sesama ipar
*(ipar duai pun ada had dan batas gak,,awasi FITNAH)

Mungkin ada lagi pesanan dan panduan dari kawan-kawan,,Nak kena prepare ni,,huhuh,,TOLONG add lagi ek,,thanks,,yang dalam kurungan tu kosmetik sahaja,,hayatilah maksud yang tersirat,,moga kita jadikan pedoman bersama

๑۩۞۩๑ ..:: WaN dah TaK BluE ::.. ๑۩۞۩๑
Back to top Go down
View user profile http://www.mppusmkk.blogspot.com
Aiscrewz

avatar

Posts : 104
Join date : 2009-10-09
Age : 32
Location : Pahang

PostSubject: Re: :: Apa nak buat kat rumah MERTUA; Bila dah kahwin nanti??   Tue Oct 13, 2009 8:11 pm

uih wan cam nak khwin je ni Very Happy jangan tulis je t tak wat kwkwkwk t mak mertua tnya senyum lak Very Happy t mak mertua marah jgn majuk lak Very Happy jgn marah gurau je
Back to top Go down
View user profile
 
:: Apa nak buat kat rumah MERTUA; Bila dah kahwin nanti??
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
xOx ENERGY MALAYSIA xOx :: Your first category :: SELAMAT DATANG ...SALAM KENALLLL .....-
Jump to: